Logo

Woon en volgwagens


Pakwagens, woonwagens, chaisenwagens, middenbouwaanhangers, spelwagens, verkoopwagens, aanhangers, opleggers, kassawagens, wie kent de kreten niet. Op de kermis zijn de meest fraaie voorbeelden hiervan te vinden. Vaak zijn deze voertuigen door de exploitanten zelf of deels zelf gemaakt. Deze voertuigen zijn een belangrijke schakel in de logistiek op de kermis.De pakwagen is het manusjes-van-alles van alles die vaak door de exploitant zelf wordt ingericht. De woonwagen is het rijdende huis van de exploitant, zijn gezin en de medewerkers. De chaisenwagen is een echt begrip, en vervoerd de wagens van de autoscooter.

De middenbouwaanhangers zijn vaak ontworpen door de fabrikant van een attractie. Dit is echt maatwerk met soms afkoppelbare wielstellen en levert fraaie wagens op. Standaard aanhangers en opleggers, kassawagens zijn hier ook terug te vinden.Spelwagens vormen ook een mooie groep. Vaak zitten hier hefbare steunpoten in, zodat de vrachtwagen of aanhanger er onderuit kan en dan zakt de spelcontainer zo op de grond. Ook kunnen vaak de wielstellen afgekoppeld worden.

Op de overzichtspagina kunt u op de kleine foto te klikken, hierdoor komt een pagina naar voren met een met informatie. De foto's staan per 16 op deze pagina.