Logo

Vrachtwagens op de kermisVrachtwagens zijn de motor van de kermis. Een kermistruck rijdt weinig kilometers, maar het zijn wel belangrijke. De truck moet het gewoon doen, want tijd is geld.

De truck brengt de woon - pak wagens / aanhangers en opleggers van de ene naar de andere kermis en vervoerd ook een deel van de attractie en de hulpmateriaalen zoals het stophout.De ene exploitant heeft een heel wagenpark met meerdere trucks, de andere exploitant heeft maar 1 vrachtwagen en rijdt meerdere aanhangwagens op en neer. Exploitanten kopen meestal via de handel gebruikte vrachtwagens van transportbedrijven, of ingevoerde vrachtwagens. Hierdoor krijg je dus oudere vrachtwagens met een te nieuw kenteken.

De vrachtwagens worden vaak door de exploitant verbouwd om geschikt te zijn voor het vervoer van de attractie. Vroeger werd de laadbak bijvoorbeeld doorgebouwd over de cabineEr zijn nu nog exploitanten die zeer oude vrachtwagens in ere houden, wat een mooi streven is.

U kunt kiezen per merk. Op de merkpagina kunt u info lezen over de geschiedenis en kunt u naar de foto pagina's van het betreffende merk. Op de overzichtspagina kunt u op de kleine foto te klikken, hierdoor komt een pagina naar voren met informatie. De foto's staan per 8 op deze pagina.


vrachtwagenmerken op de kermis